انرژی خورشیدی
خورشید به عنوان یک منبع عظیم انرژی همواره در دسترس بشریت بوده است. این منبع عظیم همانند یک راکتور هسته ای جاودانه عمل می کند. در راکتورهای هسته ای، انرژی هسته ای از شکافت هسته ای و به عبارت دیگر از شکستن اتم های سنگین و ناپایدار و تبدیل آنها به اتم های سبکتر و پایدارتر به دست می آید. ولی در خورشید بر عکس راکتورهای اتمی، به جای فرآیند شکافت هسته ای، همجوشی هسته ای صورت میگیرد. اتم های سبکی مانند هیدروژن و هلیوم با ترکیب با یکدیگر به اتم های سنگین تر تبدیل شده. و انرژی خورشیدی ناشی از همجوشی هسته ای به همراه امواج الکترومغناطیسی را رها میسازند.
دمای سطح خورشید ۱۵ میلیون درجه سانتیگراد است که در هر روز حدود ۳۵۰ میلیارد تن از جرم خورشید به فوتون تبدیل میشود.
انرژی خورشیدی:
این انرژی منحصربهفردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژیهای موجود در زمین میباشد. همانطور که می دانیم سرعت نور ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر در ثانیه و فاصله خورشید تا زمین حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر می باشد. پس ۸ دقیقه زمان برای رسیدن نور خورشید به زمین لازم است. در این مسیر طولانی، مقدار زیادی از نور و گرمای خورشید از دست میرود. اما همان اندازهای که به زمین میرسد کافی است تا شرایط مناسبی برای زندگی ما فراهم شود. این انرژی به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد. بهطور کلی انرژی متصاعد شده از خورشید در حدود ۳.۸ در ۱۰۲۳ کیلووات در ثانیه میباشد. استفاده از این انرژی یکی از بهترین راههای برق رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدلهای انتقال انرژی می باشد.
نحوه استفاده از انرژی خورشیدی:
به دو صورت انرژی گرمایشی و نورانی زندگی را بر روی زمین امکان پذیر ساخته است و تا چند میلیون و حتی تا چند میلیارد سال بعد ما را از نعمت خود بهره مند می سازد. با پیشرفت دانش بشریت، انسان به راهکارهایی جهت استفاده بهینه تر از این انرژی دست یافته است. این دانش روز به روز درحال پیشرفت و از نظر پیاده سازی ارزان شدن است.
خورشید و هر منبع نوری دیگر به همراه خود انرژی دارند. معمولا هنگامی که نور به یک شئ برخورد می کند به گرما تبدیل می شود. با استفاده از انرژی خورشید به عنوان انرژی برق با استفاده از پنل خورشیدی میتوان نوع رایجی از انرژی را تولید نمود. همچنین می توان به عنوان گرما نیز در سیستم های گرمایشی خورشیدی بهره برد
در این سری مقالات می خواهیم با انواع تبدیلات نور خورشید به سایر انرژی های رایج آشنا شویم.
گرداورنده : مهناز تنها
دیدگاهتان را بنویسید