نقشه برداری هوایی

یکی از جدید ترین روش های نقشه برداری ، نقشه برداری هوایی است که با استفاده از پهپاد، نقشه های دو بعدی یا سه بعدی تهیه میشود.پهپاد همان پرنده ی بدون سرنشین است که دوربین روی آن نصب میشود به وسیله ی ثابت کننده ی دوربین آن را با محور عمودی به سمت زمین نگه می دارد.معمولا برای پروژه های بزرگ که زمان زیادی برای انجام عملیات لازم دارد از پهپاد استفاده میکنند تا در کمترین زمان و کیفیت بالا ، پروژه را به اتمام برسانند.
نقشه برداری هوایی به دو روش انجام میشود:
- فتوگرامتری: بهره گیری از تصاویر و انجام محاسبات لازم و تحلیل عکس ها را فتوگرامتری میگویند که انواع آن فتو گرامتری برد کوتاه ، فتوگرامتری هوایی یا زمینی یا فضایی است.
- لایدار: انعکاس پرتوی لیزری
نقشه برداری هوایی با استفاده از پهپاد:مهم ترین سنسور مورد استفاده شده در این نقشه برداری دوربین های RGB هست که روی پهپاد نصب میشود
پهپاد با عکس برداری از زوایای مختلف و ثبت موقعیت جغرافیایی عکس ها خروجی های مورد نیاز نقشه بردار را فراهم میکند. با استفاده از این خروجی ها و برنامه های پردازشی میتوانیم نقشه های دو بعدی و سه بعدی و یا ارتفاعی تهیه کنیم.
مراحل عملیات نقشه برداری هوایی :
ابتدا باید شرایط آب و هوایی و محیط پروژه را بررسی کنیم تا مانعی برای پرواز وجود نداشته باشد و اینکه پرنده ، فضایی برای برخاستن ، پرواز کردن و فرود آمدن داشته باشد . به پوشش طولی و عرضی منطقه توجه داشته باشیم و مطمئن باشیم از نظر مقاومت هندسی ، شبکه ی پرواز مستحکم است.
نقاط کنترل باید چک شود و سرتا سر منطقه را پوشش دهد . بعد از پرواز و نشستن پرنده ، جمع آوری دیتاها و پردازش روی آن ها انجام میشود.
کار برد پهپاد:
- راهسازی و شهرسازی
- کشاورزی و محیط زیست
- معادن
خروجی پهپاد (نقشه) به سه دسته تقسیم میشود:
- ارتوموزاییک
- رقومی
- دو بعدی یا سه بعدی
مزایا و معایب نقشه بردار هوایی با پهپاد:
- خطای کمتر و افزایش سرعت نسبت به نقشه برداری زمینی
- کاهش هزینه و زمان
- اطلاعات دقیق و خوانایی بیشتر ، استفاده از تصاویری که دید جامع تری از کار به صورت خوانا تر ارائه میدهد
- پهپاد به دلیل جثه ی کوچکی که دارد در برابر تغییرات جوی و چاله های فضایی مقاومت پایینی دارد
نویسنده : حنانه فراهانی
دیدگاهتان را بنویسید